Virkatut pikkumatot

Ostin jo reilu vuosi sitten useamman kilon valkoista ontelokudetta ja virkkasinkin silloin pyöreän maton keinutuolin alle. Aloitin heti perään suorakulmaisen maton tekoa, mutta se jäi kesken, ja palasin sen pariin vasta tänä keväänä laitettuani villalangat talviteloille

Virkkasin ensin valmiiksi sen vuosi sitten kesken jääneen. Se oli jäänyt kesken lähinnä siksi, että huomasin menneeni silmukoissa sekaisin. No, sisulla viimeistelin sen loppuun, vaikka olisi kannattanut vain heti purkaa koko tekele. Optimistisesti kuitenkin ajattelin, että ehkä se ei valmiina näytä niin pahalta... No, näytti (kuva löytyy tämän jutun lopusta), joten päädyin kuitenkin purkamaan sen. 

Mietin sitten, aloittaisinko alusta, mutta kun löysin kivannäköisen maton ohjeen Kauneimmat käsityöt -lehden numerosta 3/2018, päätin tehdä uuden maton sen mukaan. Ohje sanoo valmiin maton kooksi n. 78 x 140 cm. Minun käyttämä ontelokude oli sen verran ohuempaa, että leveydeksi tuli 63 cm. Lyhensin lisäksi mattoa noin kolmanneksella eli toistin kuvion vain kahteen kertaan, ohjeen sanoessa (hieman epäselvästi) kolmeen kertaan. Näin pikkumattojeni pituudeksi tuli n. 94 cm ja ne ovat juuri sopivat makuuhuoneeseen sängyn viereen. 

Ihan putkeen ei näidenkään mattojen teko mennyt, kuten kuvasta alla näkee. Vasemmalla on ensimmäisenä virkkaamani ja sen yläreunassa voi huomata "reikien" puuttumista muutamissa kuvioissa. Huomasin virheeni siinä kohtaa, missä reiät taas jatkuvat suunnitellusti, mutta en jaksanut purkaa. Onhan ne vähän hassut, mutta koska matot tulivat ihan omaan käyttöön, ei tuo pikkupuute haittaa. 

Nyt onkin sitten työn alla hieman värikkäämpää, siitä vihjeenä muutama kuva alempana. 


Mattojen koko on n. 63 x 94 cm.

Tupsu-työnvalvoja lankavyyhtien kerimisessä.

Näistä syntyy toivottavasti jotain kivaa yhdessä. 
Ja tässä se vinksahtanut matto, jonka siis purin. Minulle ei selvästikään sovi pelkät kirjalliset ohjeet, millaiset tällä matolla oli. Tai ehkä silmukoiden väheneminen reunoissa meni ensikertalaisuuden piikkiin, tämä kun oli ensimmäinen suorakulmiomattoni. Pyöreissä matoissa ei tarvitse reunoista huolehtia. No, oppia ikä kaikki. 


Kommentit

  1. Ihanan värisiä kuteita :) etenkin tuo turkoosi ja tumma violetti, niistä saisi ihanat korit tyttärelle :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?