Sinisävyiset Mandy-sukat

Ruskasukkien kohdalla pohdiskelin, millä kikalla polvipituiset sukat mahtaisi saada pysymään ylhäällä. Olin myös jo melko lailla päättänyt, etten enää edes neulo pitkiä sukkia, kun niiden valuminen on niin ärsyttävää. Vaan nyt sitten kuitenkin neuloin sellaiset.

Ihana ohje löytyi Merja Ojanperän Näyttävimmät villasukat -kirjasta, jonka olen omistanut jo kauan, mutta josta en kuitenkaan ole tätä ennen neulonut vielä yhtään mallia. En todellakaan tiedä, miksi en, sillä kirjahan on täynnä mitä ihanampia malleja ja vieläpä suosikkilangalleni Novitan seiskaveikalle. No, ehkäpä tästä alkoi tuon kirjan ohjeiden työstäminen.

Kirjan ohjeessa Mandy-sukat ovat harmaasävyiset, pääväreinä tumma ja vaaleampi harmaa. Minulla sattui olemaan vaaleansinistä lankaa sen verran paljon, että päätin käyttää sitä näihin sukkiin. Lisäksi tähdelangoista löytyi valkoista ja kanervaa. Hieman pähkäilin tuota toista pääväriä. Lankavarastoistani olisi löytynyt sekä tummaa että vaaleampaa harmaata, mutta ne eivät näyttäneet kovin hyviltä tuon vaaleansinisen kanssa. Päädyin lopulta ostamaan petroolinsinistä (tuo tummempi sininen kuvissa) ja mielestäni lopputuloksesta tuli väriyhdistelmältään ihan nätti.

Todella pitkät näistä tuntui tulevan ja jätinkin varren alimman kuvion neulomatta, kun pituutta tuntui olevan riittävästi sitä ilmankin. Sukat ovat menossa lahjaksi itseäni ohuempisääriselle, joten en viitsinyt venyttää sukkia omiin jalkoihini edes valokuvausta varten. Ja ylhäällä pysymistä varten sukissa on yläreunassa reiät, joista saa pujotettua nauhat. Sopivan värinen nauha on vielä hankkimatta, mutta kuvaa varten mallasin nauhakujaa vaaleansinisellä kanttinauhalla, jota kotoa sattui löytymään.

Alkuperäiset ovat huomattavasti tummemmat. 




Kommentit