Japanikassi

Kuten eilen totesin, uusi harrastus on hyvä syy tehdä uusi kassi. Toinen syksyn harrastuksistani on japanin opiskelu - tämä on "uusvanha" harrastus, sillä olen opiskellut japania aiemminkin, nyt jatkoin viime vuoden välivuoden jälkeen. Olin ostanut japanihenkisen kankaan jo loppukesästä, kun en vielä edes ollut päättänyt, ilmottaudunko japanin kurssille vai en. Kun kurssin alku lähestyi, muistin kankaan ja päätin tehdä siitä kurssikassin. 

Ihan vain saadakseni hieman lisäilmettä kassiin, halusin käyttää siinä myös yksiväristä kangasta, ja mennä niillä, mitä kangaskaapistani löytyy. Ihannetapauksessa olisin käyttänyt ruskeaa kangasta, jota olin käyttänyt palaveripussukan korjatussa versiossa, mutta eipä minulla enää ollutkaan sitä kangasta. (Sivuhuomautuksena muuten voisin sanoa, että nyt etätöissä "palaveripussukka" on ahkerassa käytössä: käytän sitä aina, kun siirryn koneineni kotona paikasta toiseen.) Pitkän harkinnan jälkeen päädyin tekemään kassinsivut vanhoista farkuista. 

Olkaimet ovat tässä, kuten myös maalaustarvikekassissa, yksinkertaisesti remmiä. Olenkohan aiemmin maininnutkaan, että kesälomareissulla, kun ajelimme asuntovaunulla ympäri Suomea, satuimme pysähtymään Killinkoskella Inkan tehtaanmyymälään? En ollut kuullutkaan koko paikasta etukäteen, mutta se osui kohdalle juuri, kun oli teetauon aika ja tienvarressa olleet mainokset nauhoista osuivat minuun tehokkaasti. Tehtaanmyymälä oli menossa kiinni klo 17 ja me olimme siellä ehkä varttia vailla. Olisi ollut kiva olla siellä aiemmin, koska tehtaanmyymälä sijaitsi vanhassa tehdasrakennuksessa, jossa olisi ollut museoita ja näyttelyitä. Shoppailut tehtaanmyymälässäkin piti hoitaa nopeasti. 

Alkuun en ollut edes ostamassa mitään, mutta onneksi mies patisteli siihen ("Miten voi olla mahdollista, ettet löytäisi täältä mitään ostettavaa?") ja niinpä kiersin myymälän toiseenkin kertaan. Ja tarttuihin sieltä mukaan esimerkiksi pusseja, jotka sisälsivät satunnaisen määrän erivärisiä remmejä. Lisäksi ostin ainakin tarranauhaa ja vetoketjuja - en enää oikein muista, koska tuosta on kuitenkin jo aikaa kolmisen kuukautta. Sen kuitenkin muistan, että ostokset maksoivat yhteensä 20 euroa, mikä oli todella vähän suhteessa "saaliin" määrään. Totesin silloin remmimäärää katsellessani, että minulla taitaa nyt olla remmejä loppuelämän tarpeisiin, mutta pikkuhiljaa alan tulla toisiin ajatuksiin, kun nyt olen alkanut käyttää niitä ahkerasti näissä kassituotoksissani. 

Remmipusseissa tuli mukana sekä hyviä että vähemmän hyviä värejä. Tämä tässä kassissa käyttämäni vihertävänruskea kuuluu niihin vähemmän hyviin, ja niinpä olenkin ihan tyytyväinen, että keksin käyttää sitä tässä. Ei se tähänkään täydellisesti soinnu, mutta riittävän hyvin. 

Kun tämä kassi valmistui, olin kauhistunut sen rumuudesta. Kaikkeen silmä näköjään kuitenkin tottuu, sillä ei tämä nyt enää niin pahalta minusta näytä. Ja ennen kaikkea tämä on osoittautunut hyvin käytännölliseksi tilavan koonsa takia. 







Sisällä on yksi vetoketjutasku ja pari isompaa sivutaskua. 

Kommentit