Uusi vuosi, uusia ajatuksia

Niinpähän vain joulukuu sujahti loppuun ehtimättä postata mitään tänne blogiin. Oli villasukkia viimeisteltävänä, lahjoja paketoitavana ja postitettavana, kaikenlaista järjesteltävää. 

Poikkeusvuoden joulu sujui poikkeuksellisesti kaikessa rauhassa kotona ilman vieraita. Vain joulupäivänä teimme päiväseltään vierailun sukulaisissa. Kissat ainakin arvostivat tätä, kun niiltä jäi taaskin automatkat ja vieraassa paikassa piilottelut väliin. Tai arvostaisivat, mikäli ymmärtäisivät, miltä säästyivät. 

Uuden vuoden kunniaksi olen hankkinut läjän uusia kalentereja. Perinteisen seinäkalenterin tein taas kissojen kuvilla, höystettynä kissarunoilla, siitä muutama kuva alempana. Tämän vuoden uutuus minulle ovat kuitenkin päiväkohtaiset kalenterit, joita hankin jopa kolme kipaletta. 

Ajatus näiden hankkimiseen lähti siitä, että kaipasin uusia ajatuksia. Mennyt vuosi kului maaliskuusta lähtien etätöissä, ja sama jatkuu edelleenkin. Vaikka työnteko sujuu ihan hyvin niinkin, karsii se pois kutakuinkin kaikki satunnaiset kohtaamiset ja ajatustenvaihdot työkavereiden kanssa. Erityisesti kaipaan lounastunteja, jolloin meitä kokoontui saman pöydän ääreen sekalainen joukko ja keskustelunaiheet vaihtelivat laidasta laitaan. Kun sellaista ei nyt ole, alkoi tuntua, että koko ajan tulee ajateltua ihan vain samoja ajatuksia ja samoja ratoja. Vastalääkkeeksi siihen aloin etsiä näitä päiväkohtaisia kalentereja.

Ja niitähän löytyi. Vaihtoehtoja oli vähintään kymmeniä, mikä tietenkin teki valinnasta vaikeaa. Yllättäen hylkäsin kaikki kissa-aiheiset, vaikka niitäkin olisi monenlaisia. (Saattaa olla, että päädyn kuitenkin tilaamaan vielä sellaisenkin, koska nyt kun googlailin taas, vaikutti esim. tämä aika ihanalta.)
Alla kuvassa näkyvään kolmeen sitten lopulta päädyin. Ehkä sellainen kaikenlaisia maailman faktoja sisältävä kalenteri olisi vastannut näitä paremmin alkuperäiseen tarpeeseeni eli uusien ajatusten saamiseen. Jokaisesta kalenterista on ainakin Amazonin sivuilla esimerkkejä muutamista päivistä ja niitä lueskellessa alkoivat faktakalenterit kuitenkin jo hieman kyllästyttää ja niinpä valitsin nämä. 


Every Moment Matters -kalenterin valitsin täysin sen ihanien piirrosten takia. Ajattelin, että niitä voi hyödyntää vaikkapa ystävänpäivä- ja syntymäpäiväkorteissa. Ja joka päivä uusi kuva ilahduttaa ainakin minua, jos ei muita. 


Daily Brain Games valikoitui monen aivojumppakalenterin joukosta, koska tästä näytetyt esimerkit vaikuttivat sellaisilta nopeasti ratkaistavilta tehtäviltä, jotka todennäköisimmin saan tehtyä päivittäin. Ajattelin sijoittaa tämän vessaan, niin että voi sitten siellä istuessa tehdä samalla aivojumppaa. :) Kunkin päivän tehtävään löytyy ratkaisu lapun toiselta puolelta. 

Wisdom of the East -kalenteri vastannee lähinnä uusien ajatusten tarpeeseen, ainakin jos jaksan pohdiskella kunkin päivän sitaattia yhtään tarkemmin (varmaankaan ei tule tapahtumaan kovin usein). 

Alla ensimmäisen päivän sitaatti. 

Ja sitten se perinteinen kissaseinäkalenteri. Niin kauan kuin kissat ovat meillä olleet, niin kauan olen tehnyt kissaisen seinäkalenterin. Minusta tämä on kätevä ja hyödyllinenkin tapa tuoda edes muutamat sadoista ottamistani kissakuvista fyysiseen muotoon. Tänä vuona höystin kalenteria kissa-aiheisilla runoilla, kuten kerroinkin jo aiemmin



Tässä tammikuun kuva ja runo: 


 Oikein ihanaa, onnellista ja toivottavasti viime vuotta normaalimpaa uutta vuotta 2021 kaikille!


Kommentit