Japaniolkalaukku

Samoin kuin lankojen suhteen, yritän myös kankaissa saada käytettyä vanhoja kankaitani pois, ennen kuin alan ostaa uusia isommissa määrin. Eihän se tietenkään täysin toteudu, mutta tähän laukkuun onnistuin käyttämään useampaakin jämäkangasta. 

Japaniaiheista kangasta olin aiemmin käyttänyt tähän japanikassiin. Japanin kurssi oli koko syksyn ja kevään kokonaan etäopetusta, joten kassi ei varsinaisesti joutunut vielä kurssikäyttöön, mutta on kyllä muuten osoittautunut ihan mainioksi. Valmistumisen hetkellä minua harmitti, kun siitä tuli hieman isompi kuin olin ajatellut, mutta juuri tuo reilu koko on itse asiassa tehnyt siitä monikäyttöisen. 

Kangasta oli siis vielä jonkin verran jäljellä, joten päädyin tekemään lopusta olkalaukun. Tukikankaaksi silitin laukkuun Decoviliä, sen paksumpaa versiota. Sillä saa todella ryhdikkään laukun, ehkä jopa omaan makuuni liiankin jämäkän. 

Laukun ohje on yhdestä laukkukirjasta, joka minulta löytyi omasta takaa. Alkuperäisessä ohjeessa laukkuun ei tule ollenkaan vetoketjua eikä taskua sisäpuolelle eli se on hyvin yksinkertainen. Halusin tästä kuitenkin vähän "varkailta suojatumman" ja niinpä ompelin laukkuun myös vetoketjun. Vuoriin tuli avotasku ilman vetoketjua. 

Lopputuloksesta ei tullut kovinkaan siisti, kuten kuvista voi nähdä. Yläreunan huolittelu kapealla vinonauhalla ei ollut kovin hyvä idea, se oli hankala saada sinne nätisti. Voisihan sen purkaa, varsinkin sotkuisimmista kohdista, ja tehdä siistimmin uudelleen, mutta toistaiseksi en ole saanut sitä tehtyä. Laukusta ei muutenkaan tullut ihan sellaista kuin toivoin, joten veikkaan, ettei tämä tule ollenkaan käyttöön ja toimi vain tuon kyseisen laukkumallin harjoituskappaleena. Mutta pitäähän niitä sellaisiakin olla. 






 

Kommentit