Iso meikkilaukku

Jouluhan on toiveiden toteuttamisen aikaa. Toiveen hieman normaalia isompikokoisesta meikkilaukusta sain alkusyksystä, mutta vasta joulun lähestyminen sai minut aktivoitumaan tämänkin suhteen. Toiveen esittäjä oli kesällä kyläillessään ihastunut terassipehmusteiden lintukankaaseen ja heittänyt ilmaan ehdotuksen, että tekisin jämäkankaasta jonkin kassin tai muuta hänelle. 

Yhdistin nämä kaksi toivetta tähän meikkilaukkuun. Tätä ommellessa totesin jälleen kerran, että sytyn aivan erilailla tällaisista pientä pähkäilyä vaativista ompeluhommista kuin vaikkapa suoran verhonsauman ompelusta. Koska minulla ei ollut tähän mitään valmista ohjetta, pähkäiltävää riitti, miten ja missä järjestyksessä yhdistän eri osat, jotta saan lopputuloksesta siistin niin ulkoa kuin sisäpuoleltakin. 

Lopputulos ei ole täydellinen, mutta sen verran onnistunut kuitenkin, että hämmästelin sitä ihan itsekin saatuani valmiiksi. Myös se ilahdutti minua kovasti, että kaikki tarvikkeet vuorikangasta ja vetoketjua myöten löysin omista varastoistani. Sain kangaspinojani hieman pienemmäksi. 

Laukun koko on suunnilleen 25 x 20 x 13 cm, eli se on todellakin reilun kokoinen. 

Vetoketju on normaali kaksisuuntainen ketju, josta kääsin toisen vetimen vastakkaiseen suuntaan. 

Kassin täytteeksi sujahti mm. tämä toinen pussukka.

Työn ollessa kesken aloin epäröidä, onko tämä kangas tähän sittenkään hyvä. Se näytti jotenkin niin tunkkaiselta tai likaisen väriseltä. Onneksi kuitenkin jatkoi loppuun, sillä valmiissa tuotteessa kangas on todella ihana. 


Pinkki vuorikangas oli myös varsinainen löytö kangaskaappini uumenista. Ihanan räiskyvä pinkki, joka sopii loistavasti päällikankaaseen. Olin alunperin ostanut tämän pinkin kankaan (joka myös on kosteudenkestävää) pussimaiseen meikkilaukkuun, joita tein muutaman joululahjaksi kaksi vuotta sitten. 

Ja totesin juuri nyt, että hyvänen aika, niitähän ei tullut laitettua tänne blogiin ollenkaan. Taisi tuolloin vuodenvaihteessa iskenyt korona vaikuttaa asiaan. Kenties teen niistä postauksen tässä joskus, tai sitten en.  


Kääntösauma on oikeassa alareunassa, muuten sain kaikki saumat piiloon
eli sisäpuolestakin varsin siistin. 


 

Kommentit