Pesulaput ja pesupussit

Erään ystäväni syntymäpäivä oli lähestymässä ja halusin antaa hänelle lahjaksi jotain itsetehtyä. Päädyin tekemään "kestovanuttomia" eli virkattuja pesulappuja, joita voi käyttää vanulappujen sijaan. Miten mainio keino käyttää jämälankoja! Minulla on melkoinen varasto puuvillalankojen jämiä, joita jäi tästä parin vuoden takaisesta projektista. Nyt on jämälangat alkaneet hyvää tahtia huveta - tässähän saattaa vielä joutua lankaostoksille. 

Olisi kiva tehdä erilaisillakin malleilla näitä, mutta en ole oikein löytänyt netistä kivoja pyöreitä malleja. Minulla on itselläni pieni nippu tällaisia kestolappuja käytössä, lahjaksi saatuja, ja niiden käyttökokemuksen perusteella voin todeta, että kovin reikäiset (pitsiset) mallit eivät toimi, kun esim. kasvovesi luikahtaa rei'istä läpi. Jos jollain on kiva malli tiedossaan, niin otan vinkin ilolla vastaan.

Ystäväni ilahtui saamastaan lahjasta, mutta ei ole raaskinut vielä käyttää niitä. Ovat kuulemma niin sieviä, että hän käyttää niitä kylpyhuoneen koristeena. :D

Lahjaan kuului myös virkattu pesupussi, jossa näitä lappuja voi pestä. Pesupussin ohjeen löysin Novitan sivuilta, mutta virkkasin sen Novitan langan sijaan Liina-kalalangalla. Minulla riittää nyt noita kalalankoja monessa eri värissä, joten pesupussejakin on taatusti tulossa lisää. 

Pääsiäismunien sijaan väriä päivään virkatuilla pesulappusilla.

Tupsu sai taas toimia kuvaustaustana. 


Pallosilmukoilla virkatuista lapuista tulee mukavan paksuja.  


Pesupussi Tupsun kestotestissä.


Muunsin alkuperäistä ohjetta sen verran, että en pujottanut ylimmän kerroksen lomaan kuminauhaa tai hiuslenkkiä, vaan virkkasin lopuksi yhden kerroksen kiinteitä silmukoista ja kaksi ketjusilmukkanauhaa, jotka pujotin ylimpiin aukkoihin. Niistä pussin saa suljettua ja solmittua kiinni pesun ajaksi.




Kommentit