Harmaat Telakka-sukat

Näiden sukkien ohje löytyy Lumi Karmitsan Muhkeat sukat -kirjasta. Tämän villasukkaviikon sukista nämä ovat ainoat, joihin jouduin ostamaan lisää lankaa, eli tuo vaaleanharmaa ei ihan riittänytkään kahteen sukkaan. En keksinyt, miten olisin saanut sukkaan mukaan jonkin toisen värin ja siten välttynyt uuden kerän ostamiselta. 

Mietin - ja kokeilinkin - sellaista, että olisin neulonut ensimmäisen sukan kärjen eri värillä ja sitten sukalle parin niin, että siinä värit olisivat olleet toisin päin. Mutta se ei näyttänyt hyvältä, varsinkin kun jouduin jättämään palmikottoman kärjen hyvin lyhyeksi, kun sukalle alkoi kertyä pituutta jo liikaakin.

Niinpä sitten lopulta myönnyin ostamaan toisen kerän tätä vaaleaa harmaata. Harmitti, koska tämä väri on minusta tylsä enkä tiedä, miksi tai mihin tarkoitukseen olin sen alunperin edes ostanut. Koska lankaa tietenkin sitten jäi yli nämä neulottuani, käytin sitä Gingham-sukkien resorissa.  Vaaleanpunaisen kaverina harmaakin väri kaunistuu. 

Tässä ohjeessa oli kiintoisa tapa tehdä kantapää: se neulottiin varren jatkoksi neljällä puikolla leventäen ohjeen mukaisesti ensimmäisellä puikolla ja kun kuvio oli valmis, tehtiin kantakavennukset. Kuvassa kantapää näyttää näin tehtynä melko kulmikkaalta, mutta istuu jalkaan ihan kivasti. 




 

Kommentit