Lapasviikko: Marimekko-lapaset

Tässäpä tämän hetken suosikkilapasmallini, Marimekon Räsymatto-kankaan inspiroima pilkkulapanen. Paitsi että tulos on hauskan näköinen, nämä lapaset valmistuvat ihan hujauksesssa ja niinpä olenkin niitä tehnyt tähän mennessä jo kolme paria. Ja tietenkin taas myös jämälankaprojektin etenemisen kannalta malli on mainio. Toistaiseksi minulla on riittänyt mustaa ja harmaata, mutta niiden loppuessa kuvion voi neuloa muillakin väreillä, vaikkapa kokonaan punaisin pilkuin tai punaista, vaaleanpunaista, oranssia, vihreää ja mustaa yhdistelemällä. 

Ranteiden resorin neuloin kahdessa ensimmäisessä lapasparissa palmikkojoustinta hevoslapasista kopioiden. Sitä on sinänsä kiva neuloa, että onnistuu ilman apupuikkoa, ja lopputulos on normaalia palmikkoa koristeellisempi. Sen verran perusresoria hitaampi sitä kuitenkin on neuloa, että viimeisimpään tätä mallia tein resorssin tylsempää kaksi oikein-kaksi nurin -resoria. Käytössä molemmat toimivat tietenkin aivan yhtä hyvin.  

Kommentit

 1. olisiko sulla näihin lapsiin mitään silmukkamääriä? :)

  VastaaPoista
 2. Naisen lapanen. Mikä on sopiva määrä silmukoita, jotta kuvio onnistuu hyvin.

  VastaaPoista
 3. Hei, neuloin nuo lapaset 48 silmukalla. Kuvio on kuudella jaollinen, joten voi neuloa myös 42 silmukalla.

  VastaaPoista
 4. Hei, olisiko lapasiin ohjetta? Mallikuvaa? - Sari -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sari! Voin lähettää mallikuvan sähköpostiisi. Lähetä sähköpostia: kassikissanblogi@gmail.com, niin saat vastauksessa mallikuvan.

   Poista
 5. Hei! Koitin laittaa minäkin s-postia mallikuvan toivossa, mutta osoite ei ole käytössä😞 Terv. Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Paula! Sain kyllä sähköpostia ainakin joltain Paulalta ja laitoin mallikuvan tänään tulemaan. Toivottavasti sait sen.

   Poista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?