Siirry pääsisältöön

Joulukalenterit 2021

Niinhän siinä tänäkin vuonna kävi, että minulle kertyi joulukalentereita melkoinen määrä - kaikkiaan 11 tällä kertaa, tosin yksi niistä ei ole minun ja muutama on kierrätystä aiemmilta vuosilta. Tämänvuotisten joukossa on pari tuttua edelliseltä vuodelta, mutta valtaosa on uusia, joten mielenkiinnolla odotan joulukuuta. 

Tässäpä nyt ensimmäisen adventin kunniaksi joulukalenterivalikoimani esittely. 

Ensimmäisessä kuvassa näkyy kalentereista neljä. Iso laatikko kuvassa vasemmalla on tämän vuoden isoin uutuus itselleni: myslikalenteri. Aloin jo hyvissä ajoin syksyllä, olisiko ollut lokakuun alkupuolta, haeskella joulukalentereita, ja myslikalenteri, samoin kuin toisessa kuvassa oleva puurokalenteri, olivat syksyn ensimmäiset kalenterihankinnat. Nämä molemmat on hankittu Coolstuffista. 

Ilmeisesti myslikalenteri on jo loppu, mutta puurokalenteri löytyy vielä sen sivuilta. Kumpikin kalenteri oli melko hintava ja aprikoinkin melkoisesti, viitsinkö tilata. Mies kuitenkin innostui (kuulematta hintaa) puurokalenterista sen verran paljon, että päädyin tilaamaan sekä sen että samalla itselleni tuon myslivaihtoehdon. Saas nähdä, mitä näistä alkaa joulukuussa paljastua. Toivottavasti jotain korkean hinnan arvoista. 

Toinen vasemmalta on saippuakalenteri. Melkoinen mysteeri senkin sisältö. Varmaankin sen selkämyksestä voisi lukea sisällöstä tarkemminkin, mutta sehän pilaisi yllätyksen. Erilaisia suihkusaippuoita olettaisin sieltä pääasiassa tulevan, tai niin ainakin toivon. Minulla on kylpyhuoneessa normaalistikin melko laaja valikoima erilaisia suihkusaippuoita, joita tykkään käyttää vaihdellen. Niinpä ajattelin, että olisi kiva saada joulukalenterista uusia kokeiltavaksi. 

Fazerin suklaakalenterista tuskin isoja yllätyksiä tulee, mutta hyvää suklaata siis odotettavissa. Yllättävää on se, että tämä on eka kerta, kun olen hankkinut tämän suklaakalenterin. 

Viimeinen kalenteri tässä kuvassa on paikallisen seurakunnan lähettämä kuva- tai tekstikalenteri. Viime tai jonain aiempana vuonna vastaavasta kalenterista paljastui mukavia elämänviisauksia ja mietelauseita, joten toivon samaa tältäkin. 


Puurojoulukalenteri.

Ahkerana teenjuojana halusin tietenkin myös teejoulukalenterin. Pukan, Nordqvistin ja Forsmanin teejoulukalenterit tuntuivat "niin nähdyiltä ja maistetuilta", että etsiskelin erilaista vaihtoehtoa. Googlaamalla päädyin brittiläisen Whittardin sivuille ja tilasin tämän kalenterin sieltä. Paljon tilaukseni jälkeen tämä tuli myyntiin myös Coolstuffiin. Coolstuffin kautta tilaaminen olisi ollutkin paljon näppärämpää. 

Nyt kun UK ei enää kuulu EU:hun ja heinäkuussa muuttuivat ALV-säännökset EU:n ulkopuolelta tilatessa, kävi tämän tilauksen kanssa niin, että jouduin maksamaan tulliin ALV:n ja sen myötä Postille käsittelymaksun. Whittard kyllä tiedotti minua tästä  heti, kun asia heillekin - ilmeisesti yllätyksenä - selvisi, ja hyvittivät maksamani lisäkulut, eli siten asia hoitui heidän puoleltaan hienosti, mutta hieman lisätyötä siis aiheutui tullimaksuista ja hyvitysten pyytämisestä. 

Mielenkiinnolla odotan, millaista teetä tämän luukuista paljastuu. Kaikkiaan kalenterissa on kuvauksen mukaan 94 teepussia, joten juotavaa kyllä riittää. Whittardilla olisi myös herkullisen kuuloinen kaakaojoulukalenteri. Ehkä ensi vuonna... 

Tuon Whittardin kalenterin piti jäädä ainoaksi teejoulukalenterikseni, mutta kun tämä Liptonin kalenteri tuli lähikaupassa vastaan, en kuitenkaan malttanut olla ostamatta. 

Nivean joulukalenteri viime vuonna oli varsin mukava kokemus ja niinpä hankin sellaisen täksikin vuodeksi. Saas nähdä, kuinka paljon siellä on samoja juttuja kuin viimevuotisessa. Osa niistä on tervetulleitakin, mutta toki olisi kiva kokea jotain yllätyksiä ja saada uusia tuotteita tästä. 

T

Toinen viime vuodelta tuttu, silloin uusi tuttavuus, on Gibsonin palapelijoulukalenteri. Heiltä tuli tälle vuodelle uusi palapelijoulukalenteri melko samalla konseptilla kuin viimevuotinen oli: kalenterissa on 22 neljää eri muotoa olevaa pienehköä palapeliä, yhdessä luukussa liimapurtilo ja yhdessä nauhaa, jolla liimatut palapelit voi ripustaa koristeeksi. Liima- ja nauhaluukut olivat viime vuonna ärsyttävät luukut, koska en tehnyt niillä mitään ja halusin vain palapelejä. Mutta itse palapelit olivat kivoja ja niitä oli aivan ihana koota. 

Yritin kovasti vastustella mielihaluani tilata tämä uusi kalenteri, koska vanhankin palapelit ovat tallella ja käytettävissäni. Juuri kun tämä kalenteri tuli myyntiin, Gibsonin nettisivuilla oli huojentavaa tietoa, etteivät he toistaiseksi toimita UK:n ja Irlannin ulkopuolelle. Totesin, että selvä, päätös on tehty puolestani enkä tilaa tätä. Vaan sitten he ilmeisesti saivat ALV- ja muut asiat kuntoon ja alkoivatkin taas toimittaa myös oman maan ulkopuolelle. En pystynyt enää vastustamaan, vaan tilasin tämän sekä itselleni että palapeleistä pitävälle kummipojalleni.

Viime vuoden kalenterissa teemana oli joulu eri puolilla maailmaa, tänä vuonna palapeleissä on eri eläimiä. 


Loput kaksi joulukalenteriani ovat sentään ihan ilmaisia. Tämän ristipistokalenterin pusseihin olen sujauttanut Gibsonin palapelikalenterin viime vuoden palapelit, ja koska niitä oli vain 22, on kahdessa pussukassa Ravensburgin pienet jouluaiheiset pallopalapelit, jotka nekin on minulla olleet jo vuosikausia. Nähtäväksi jää, kuinka tutuilta nämä palapelit tuntuvat nyt uudelleen koottaessa. Jos ne tuntuvat liian tutuilta ja siten helpoilta, voi olla, ettei mielenkiinto (ja aika) riitäkään niiden kokoamiseen. Toivottavasti niin ei kuitenkaan käy. 


Tämä David's Tean joulukalenteri, tai sen kehikko, on jo vuodelta 2018. Viime vuonna nostin sen esille ihan vain koristeeksi. Tänä vuonna jopa täytin sen luukut. Luukuista löytyy QR-koodeja, jotka puolestaan vievät Youtubeen erilaisiin jumppavideoihin. Eli tästä tuli nyt jumppajoulukalenteri! Minulla on jäänyt lihaskuntoilu tosi vähiin viime aikoina, joten ajattelin tällä tavalla saada itseäni aktivoitumaan sillä saralla joulukuussa. Valitsin Youtubesta pääosin suht lyhyitä (10-15 min) jumppia eri alueilta (vatsatreeniä, kahvakuulailua, pepputreeniä, venyttelyjä, koska sellaiseen pitäisi joka päivä löytyä aikaa. 


QR-koodit Youtuben jumppavideoihin.


Tähän loppuun vielä muutamia kuvia rakentamistani joulukalentereista. Pahviset lokerikot ovat viime vuotisten kalentereitten luukkuja. Molempaan kalenteriin meni palapeli, joista toinen näkyykin yhdessä kuvista. 


Näihin laatikoihin kätkeytyi kissa- ja jouluaiheinen palapeli viime vuonna. 


Tässä palapelin kuva näkyykin. 


Muutama ilta sitten työhuoneessani näytti tältä, kun askartelin yhtä palapelijoulukalenteria. Ja kohta siellä näyttää taas samalta, kun alan askarrella joulukortteja. 

Miiru kävi ihmettelemässä lattialle levitettyjä papereita: 


1000 palaa sujahtivat mini-minigrip-pusseihin, joita höystin jouluisilla papereilla ja päivänumeroilla. 
Tällainen palapeli noihin pusseihin nyt sujahti: Kommentit

  1. Tunnelmallista ensimmäistä adventtia!🕯️

    https://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Marimekon Räsymatto-kuosiset sukat

Veljentyttöni suosikkikuosi tällä hetkellä on Marimekon Räsymatto. Malli on sopivan hauska toteuttaa myös villasukissa, joten niinpä päätin yllättää veljentytön tällaisilla sukilla.  Nämä saavatkin sitten jäädä tämän kevään viimeisiksi villasukiksi. En ole koskaan aiemmin kokenut hajuhaittoja villalangoista, mutta tämä oli nyt tänä keväänä jo toinen kerta. Ensimmäinen kerta oli vielä kylmien säiden aikaan, kun neuloin sukkaa Novitan 7 veljestä Raita-langalla. Niitä sukkia en vielä ole esitellytkään, koska tein valmiiksi vain toisen ja hajuhaittojen takia ulkoistin sukan lankoineen terassin laatikkoon odottelemaan aikaa parempaa. Kenties saan neulottua sukalle parin kesällä ulkosalla. Koko kämppään levisi siis niitä neuloessa sellainen ikävä lampaanrasvan tuoksu!  Ja samanlainen tuoksu, vaikkakin lievempänä alkoi levitä ilman lämmettyä hellelukemiin. Niinpä saatuani nämä sukat valmiiksi, siirsin kaikki villalangat talon viileimpään paikkaan monen oven taakse ja päätin, että nii

Lapasviikko: Marimekko-lapaset

Tässäpä tämän hetken suosikkilapasmallini, Marimekon Räsymatto-kankaan inspiroima pilkkulapanen. Paitsi että tulos on hauskan näköinen, nämä lapaset valmistuvat ihan hujauksesssa ja niinpä olenkin niitä tehnyt tähän mennessä jo kolme paria. Ja tietenkin taas myös jämälankaprojektin etenemisen kannalta malli on mainio. Toistaiseksi minulla on riittänyt mustaa ja harmaata, mutta niiden loppuessa kuvion voi neuloa muillakin väreillä, vaikkapa kokonaan punaisin pilkuin tai punaista, vaaleanpunaista, oranssia, vihreää ja mustaa yhdistelemällä.  Ranteiden resorin neuloin kahdessa ensimmäisessä lapasparissa palmikkojoustinta hevoslapasista kopioiden. Sitä on sinänsä kiva neuloa, että onnistuu ilman apupuikkoa, ja lopputulos on normaalia palmikkoa koristeellisempi. Sen verran perusresoria hitaampi sitä kuitenkin on neuloa, että viimeisimpään tätä mallia tein resorssin tylsempää kaksi oikein-kaksi nurin -resoria. Käytössä molemmat toimivat tietenkin aivan yhtä hyvin.   

Kissasukat

Näiden kissasukkien ohje on Lumi Karmitsan kirjasta Villit vanttuut ja vallattomat villasukat .  Aika vallattomat nämä kissasukat kyllä ovatkin.  Ohje oli ohuemmalle langalle, mutta minä käytin näihin lankavarastoistani Novitan Nalle-lankoja. Jouduin siksi hieman muokkaamaan ohjetta pienemmälle silmukkamäärälle sopivaksi. Siirsin kissakuvion sivuilta eteen ja lyhensin hieman vartta. Alkuperäisessä ohjeessa varressa on kummallakin sivulla kissan naama.  Novita Nallen Taika-lanka, tuo pinkki,sopi tähän aika kivasti, sillä se teki kissasta raidallisen, vähän meidän Miirun oloisen. Tuohon kärkiosan kuvioon se sen sijaan oli ehkä hieman liian levoton eikä kuvio nyt erotu kovin selvästi.  Kissasukat menivät anopille synttärilahjaksi.