Hyrräsukat

Nämä sukat neuloin jo talvella, ja tarkkasilmäinen voi kenties havaita, että sukat on neulottu Fazerin karkkineuleen ylijäämälangoista. Kuvio on napattu 52 x villasukat osa II -kirjasta, Summer Leen malli Pinwheel. Vaikka kyseinen kirja on täynnä kivannäköisiä ohjeita - siis muitakin kuin tämä yksi - en ole ostanut sitä. 

Jaa miksi? No ensinnäkin siksi, että valtaosa, ellei jopa kaikki, kirjan ohjeista on ohuelle langalle. Ja toisekseen siksi, että minulla on ensimmäinen 52 x villasukat -kirja enkä ole saanut siitä toistaiseksi neulottua kuin yhdet sukat. Kakkososassa olisi kyllä ensimmäistä enemmän kirjoneulemalleja, mutta tosiaan ohuille langoille. Ohuissa langoissa on harmillista se, että niistä neulotut sukat kuluvat nopeasti puhki, ainakin minun kokemuksen perusteella. Eli työläämmän neulomisen tulos kestää vähemmän aikaa, ei hyvä kauppa minusta.

Kirjan mallit tulivat alkuvuodesta eli kirjan julkaisun aikoihin vastaan mm. Instagramissa. Ihastuin tähän Pinwheel-kuvioon ja niinpä tein siitä oman ohjeen Novitan 7 veljestä langalle. Silloin helmi-maaliskuussa, kun sukat neuloin, en oikein tykännyt näistä, mutta näin pienen tauon jälkeen ne näyttävätkin ihan hauskoilta omaankin silmään. Hyvä malli jämälankasukkiin, jos joku sellaista kaipaa. 

Kuvassa sukkien kaverina ensimmäinen kissani :D, pehmolelusellainen.

 
Kommentit