Virkattu eläinpeitto

Ympäri mennään, yhteen tullaan. Melkein niin voisi todeta tästä peitosta, sillä tein samanlaisen jo kerran aiemmin, viisi vuotta sitten. Silloin taustavärinä oli valkoinen ja harmaa, koska peittoa tehdessä en vielä tiennyt, onko sen tuleva käyttäjä tyttö vai poika. 

Tällä kertaa aloitin peiton teon, kun vauva oli jo syntynyt eli tiesin, että se on poika. Vaaleansininen ei silti ollut suoraan siitä johtuen toinen taustaväri, vaan siksi, että minulla oli sitä väriä melkein kokonainen kerä jo ennestään. Harmillisesti se ei kuitenkaan riittänyt koko työhön ja uusi kerä samaa väriä oli tietenkin eri erää ja siksi hieman erisävyinen. Ei sitä onneksi lopputyöstä pahasti huomaa. 

En ole erityisen innokas tekemään toiseen kertaan samoja juttuja, mutta ahkerasta etsinnästä huolimatta en löytänyt yhtään tätä kivempaa ohjetta. Niinpä päädyin tekemään tämän saman, ajatellen, että käyttäisin tähän tehokkaasti jämälankoja. No, arvatahan saattaa, miten siinä kävi. Jämälangoista ei löytynyt läheskään kaikkia sopivia sävyjä, joten ostin läjäpäin uusia lankoja, joita voin tulevaisuudessa kuluttaa muihin projekteihin. 

Ekalla kerralla virkkasin peiton puuvillalangoista, tällä kertaa villasukkalangasta, juurikin siksi, kun kuvittelin niitä olevan riittävästi ennestään. Pohjavärit valkoinen ja sininen ovat Novitan 7 veljestä, muut sitten satunnaisemmin mm. Viking Garnin Sporsraggia, joka oli sopivan yhteensopivaa seiskaveikan kanssa ja jossa on todella hyvä valikoima eri värejä. Lisäksi siitä sai edullisesti 50 g keriä, joten ylijäämää ei jäänyt ihan mahdottomasti. 

Muita eroja edelliseen versioon: erilainen tausta (en nyt löytänyt mitään sopivaa eläinkuosista kangasta taustaksi), enkä laittanut nyt vanua peiton sisään. Ajattelin, että villaisena se on riittävän lämmin ilman vanuakin. 


Ostin taustakankaaksi pilkullista kangasta kahdessa värissä, kun en kaupassa osannut päättää, kumman laittaisin taustaksi. Päädyin sitten enemmän vastaväriä tuovaan oranssiin. Käytin kankaita myös kuvassa näkyvään kassiin, jossa ojensin peiton saajilleen. 

Tästä irtopalamuodostelmasta palat vaihtoivat vielä hieman paikkoja lopulliseen versioon.


Peiton ohje löytyy Ravelrystä: https://www.ravelry.com/patterns/library/zookeepers-blanket.

Hieman erilainen, mutta hyvin samanlainen kuitenkin, löytyy Youtubesta: https://youtu.be/aB2tF1GuIpU.


Kommentit

  1. Voi, miten söpö! Ihana peitto pienelle. <3

    VastaaPoista
  2. Onpa ihana! Tuossa on ollut aikamoinen näpräys, mutta varmasti ilahduttaa saajaansa :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?