Lisää sydänsukkia

Tämä sukkamalli täytynee todeta omaksi lempparikseni, sillä nämä tässä mukaanluettuna olen nyt neulonut tällä mallilla neljä sukkaparia. Se on meikäläisen kohdalla jo paljon, sillä mieluiten neuloisin aina jonkin uuden mallin mukaan. 

Tuossa syksymmällä tulin siihen tulokseen, että haluan neuloa lahjaksi sydämellisiä sukkia. Edellisessä postauksessani esitellyt musta-pinkit sydänsukat eivät päässeet jatkotuotantoon, pääasiassa napakan varsiosan takia. Siihen hetkeen ei löytynyt muutakaan kivaa sydänmallia, joten palasin tämän vanhan mallin pariin. 

Tämä on kiva malli neuloa ja kiva malli myös pitää jalassa. Mukavuuden tiedän omasta kokemuksesta, sillä yhdet näistä neljästä parista on käytössä itselläni, ollut jo useamman vuoden (esittely täällä blogissa oli jo 2017!). 

Jämälankojen käyttämiseen nämä eivät ole ihan parhaat, sillä kaksinkertaisen varren takia näihin menee melko paljon lankaa. Jämälangoista nämä tämänkertaiset kaksi paria kuitenkin neuloin. Fazerin karkkineuleen lankoja jäi sen verran paljon, että ne melkein riittivät. 

Vihreä-vaaleanpunaisissa vihreä lanka ei aivan riittänyt. Olin jo neulonut toisen sukan kokonaan valmiiksi, vihreällä kärkeen asti. Toisen sukan jalkaterän puolivälissä oli todettava, ettei lanka riitä. Harkitsin ja kokeilinkin vaaleanpuna-vihreitä raitoja siitä eteenpäin, mutta se ei näyttänyt yhtään hyvältä joustinneuleen kanssa, eikä ehkä muutenkaan. 

Niinpä päädyin purkamaan valmiin sukan kärjestä vihreää sen verran, että sain toisen sukan vihreällä samaan kohtaan, ja molemmat sukat saivat vaaleanpunaiset kärjet. On tämäkin vähän hassun näköinen, mutta hassu on aina parempi kuin huono. 

Alkuperäisessä ohjeessa joustinta ei neulota enää kärkikavennusten aikana. Tein tällä kertaa niin, että neuloin joustinta loppuun asti, kaventaen silmukoita nurjista. 


Sydän kantapäissäkin.

Seuraava penkaisu jämälankakoriin kertoi, että keltaista olisi riittävästi, ja keltaisen kaveriksi violettia. Vähän mietitytti, tuleeko näistä liian räikeä yhdistelmä, mutta lopputulos on mielestäni ihan pirteä. 

Nämä keltaiset olivat tosiaan neljännet sukat, jotka neuloin tällä mallilla. Ihan ensimmäiset olivat hempeän vaaleanpunaiset ystävänpäiväsukat. Tuosta ekasta postauksesta löytyy myös linkki Ravelryn ohjeeseen. Olen neulonut nämä kaikki sukat Novitan 7 veljestä - langalla, jolle tuo ohje sopii täydellisesti. 

Vasta näiden neljänsien kohdalla huomasin lukea ohjeen ihan loppuun asti ja huomasin maininnan viimeistelyvirkkauksesta. Se on tuo näissä keltaisissa sukissa varren aloitusreunassa oleva reunus. Eivät sukat sitä välttämättä kaipaa, mutta kun sen nyt ohjeessa huomasin, en voinut olla tekemättä, ja kyllä se antaa sukalle viimeistellyn ilmeen. 




Ystävänpäivä lähestyy taas. Tätä mallia voin hyvillä mielin suositella ystävän sukkiin. Ihania väriyhdistelmiä on lukuisia, kuten nämä minun esimerkit osoittavat. Näistä tähänastisista tämän hetken suosikkiväriyhdistelmäni on luultavasti vihreä-vaaleanpunainen. Mikä on sinun suosikkisi? Jokin näistä vai jotkin ihan muut värit?



Kommentit

  1. Ihania sukkia teet😊❤️ Ja tuo Marimekon pipo on ihana.Täytyypä tehdä😊 Hyvää kevättä sinne.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Ajatuksia?