Muutama makrameekranssi

Tein vuosi sitten ison makrameeseinävaatteen, josta jäi todella paljon melko pitkiä ylijäämäpätkiä.  Osan käytin jo tuolloin tekemällä muutaman pienen makrameetyön, mutta loput jäi odottelemaan. Poiskaan en niitä raaskinut heittää, kun niistä suurin osa on tosiaan parikin metriä pitkiä. 

Äskettäin innostuin ja onnistuin vihdoin kuluttamaan näitä ylijäämäpätkiä hieman pois kahden makrameekranssin muodossa. 

Ensimmäisenä tein kuvissa alempana näkyvän eli samanlaisen, jonka tein aiemmin vaaleanpunaisena Minimop-langasta. Koska tämä vihreä lanka on Mopparia, eli Minimopia paksumpaa, ei se aivan niin hyvin soveltunut tuohon kranssiin. Tai kai se muuten on ihan ok, mutta kunkin sakaran väliin jää hieman liian iso kolo langan paksuuden takia. 

Toisen (kuvissa ensimmäisen) krassin mallin löysin Taito Shopin sivuilta. Koska en todellakaan tarvinnut lisää lankaa, en tilannut tarvikepakettia ohjeineen, vaan otin mallia kuvasta ja tein tämän sen mukaan. Tähän Moppari-lanka oli juuri oikea, se on ohjeessakin juuri se. Hankalinta tässä oli - ja on - saada hapsut leikattua täysin tasaiseksi. 

Tämä siis tehty Lankavan ohjeella:  https://www.lankava.fi/fi/ohje-makrameekranssi/ mutta eri langalla kuin ohjeessa:


Totesin ontelukudekerän juuri sopivaksi telineeksi näiden kranssien tekemiselle: 


Langanpätkiä riittää edelleen, joten jotain tarvitsee vielä keksiä näistä: 

Tässäpä vielä vaihe vaiheelta -kuvat Daalia-kranssin syntymisestä. Minusta on aina yhtä kiehtovaa, miten sotkusta syntyy lopulta siistiä ja kaunista. Kommentit