Hyvä ystäväni täytti äskettäin pyöreitä vuosia ja ohjeistus lahjojen suhteen oli 'kierrätettyä tai itse tehtyä'. Tätä ohjetta noudattaen päätin tehdä lahjaksi afrikankukkakassin. Sitä puolsi sekin, että sain samalla käytettyä minulla jo ennestään olevia kalalankoja eli siten tämä on tavallaan myös kierrätetty kassi, vaikka lankoja ei olekaan kierrätetty. Idea sen sijaan on.

Afrikankukkia virkkasin ihan kyllästymiseen asti 2020, mutta nyt oli ihan kiva palata mallin pariin. 
Vastaavanlaisen kassinkin tuolloin tein, silloin pohjavärinä vihreä ja kukat vaihtelevan värisiä. Siitä tuli minun makuun sopiva kesäkassi, jota edelleen ahkerasti käytän kesäisin. 

Nyt halusin kuitenkin astetta hillitymmän, tai ainakin yhtenäisemmän värityksen, kuten Lankavan ohjeessakin on, minulla jo olevien värien puitteissa. Oranssi on ollut tämän kevään suosikkivärini, joten luontevasti siitä muotoitui kassin pohjaväri. Valkoinen oli selvä valinta terälehtiin, mutta viimeisen eli kukan keskiosan värivalinta olikin sitten hankalampi. 

Piirtelin powerpointissa kukkakuvioita kaikilla väriyhdistelmillä ja sen perusteella päädyin lopulta vaaleanpunaiseen sisukseen. Se osoittautui varsin hyväksi valinnaksi. Lopputulos on sekä pirteä että kuitenkin melko hempeä ja rauhallinen. 
Koska tykkään laittaa kuvia myös työn etenemisen varrelta, niin tässä muutama sellainen. 

Kaikki 29 palaa valmiina. 

Tylsin vaihe eli palojen yhteenompelu tehty.


Näistä vaihtoehdoista valitsin kassin värit. Kuten arvata saattaa, lankoja on edelleen runsaasti jäljellä, myös tähän kassiin käytettyjä oranssia, valkoista ja vaaleanpunaista. Eli mitähän sitten tekisi?
 

Tässä vielä yhteenveto vuoden 2020 afrikankukkatekeleistä, kun blogin haku ei tunnu kovin hyvin toimivan ja tuovan niitä esiin: 


Kommentit