Lähes jouluinen syyskassi

Tein ennen kesälomareissua kevyen olkakassin. Kassin keveys ja sopiva koko miellyttivät minua niin, että kassi jäi käyttöön reissun jälkeenkin. Tässä ihan viime viikkoina se alkoi tuntua liian kesäiseltä ja otin käsilaukuksi taas Desigual-laukkuni. Se tuntui kuitenkin ahdistavan pieneltä. Jotta sinne sai mahtumaan kaiken tarpeellisen, piti tavaroita tunkea sisään. Ei kiva.

Niinpä päätin tehdä kesäkassin mallilla paremmin syksyn sateisiin sopivan kassin. Minulla oli edelleen iso pala jäljellä tätä laminoitua, punaista kissakangasta, josta ompelin useamman toilettilaukun viime joulun alla. Päätin kokeilla, miten se mahtaisi toimia olkalaukussa. Ainakin laminoitu pinta pitää kassin sisällön kuivana vesisateessa, mutta muuten sen kestävyys jää nähtäväksi. Pakkanen saattaa muodostua haasteeksi, mutta tosipakkasten tullen voin sitten tehdä vaikkapa taas uuden kassin.

Koska tämä nyt on tällainen pimeän ajan kassi, panostin heijastimiin. Heijastin olikin yksi isoin syy, miksi kesäkassi sai mennä talvilevolle: siinä kun ei ole mitään paikkaa, mihin ripustaa heijastinta. Tässä syyskassissa, joka värinsä puolesta on hyvin jouluinen, toinen olkaimista sisältää heijastavan juovan ja lisäksi ompelin kassin etupuolelle heijastinkankaasta kissan pään sekä ripustuslenkin.

Tulihan tästä melkoinen tilkkutäkki noilla heijastinhärpäkkeillä ja väriin hieman sopimattomalla vetoketjulla, mutta ei kai se niin vaarallista ole. Tarkoitus oli ommella kassiin musta vetoketju, mutta kun ompeluinspiraatio viime sunnuntaina iski, ei minulla ollutkaan sopivan mittaista mustaa vetoketjua.

Sen sijaan löysin laatikosta vaaleanpunaisen, jo kauan aikaa sitten kirpputorilta ostamani vetoketjun, joka on odotellut sopivaa käyttökohdetta. Se sopii todella hyvin mustavalkoruutuiseen vuorikankaaseen, mutta ei kovinkaan hyvin punaiseen kissakankaaseen. Päätinkin, että sitten kun aika jättää tästä punaisesta kassista, leikkaan tuon vetoketjuosan tästä jatkokäyttöön.

Tarvevajauksista johtuu sekin, että vain toinen laukun olkaimista on heijastimellinen. Kumpaakaan remmiä (yksiväristä mustaa vai heijastinraitaista) ei ollut yksinään tarpeeksi kassin olkaimiksi, mutta molempia riitti yhteen olkaimeen. Varsinainen jämäpalalaukku tämä siis. :)

Näkyvyys syyspimeillä on varmistettu useammallakin heijastimella. Ripustuslenkkiin on vielä tulossa jokin heijastinhärpäke, kunhan saan sellaisen tehtyä. 


Tämä vetoketjuosio lähtee kiertoon toiseen kassiin sitten, kun tämä punainen kassi on elinkaarensa lopussa. 

Takataskusta tuli vähän turhan leveä johtuen laatikosta löytyneen vetoketjun pituudesta. 

Sisällä on valkoisella kankaalla tehdyt taskut, 3 kpl. Valkoisella ihan vain siksi, että löytyvät helpommin. 

Kommentit