Lila Tulppaani-matto

Keinutuolin alla aiemmin ollut matto oli alusta alkaen sopimaton siihen, mutta niin se vain siinä sai olla reilun vuoden. Liian pieni se oli alusta lähtien, ja värikin muuttui ihan vääräksi saatuani virkattua keinutuoliin pehmusteen. Valkaistu valkoinen ei sointunut yhteen murrettujen värien kanssa.

Sopiva malli oli sen jälkeen hakusessa ja uuden maton väriksi kaavailin aluksi luonnonvalkoista. Useimmat mattomallit ovat liian pieniä, mutta lopulta silmiin osui Lankavan Tulppaani-matto. Siitä ei tullut huimasti aiempaa mattoa isompi, mutta kuitenkin juuri sen verran isompi, että se näyttää sopivammalta paikkaansa. Uusi mattohan on malliltaan selvästi vanhaa isompi ja tein sen samanpaksuisesta ontelokuteesta, mutta käytin nyt pienempää virkkuukoukkua, siksi kokoero jäi melko pieneksi.

Väriksi valikoi luonnonvalkoisen sijaan lopulta kanerva, koska sitä väriä oli jäänyt keinutuolin pehmusteesta valkoista enemmän jäljelle. Ei kuitenkaan riittävästi, sillä kude loppui noin puolivälissä mattoa ja jouduin (tai pääsin) tilaamaan lisää kudetta. Siinä samallahan tuli sitten tilattua vähän muitakin värejä, kuten aiemmin kerroinkin.

Tulppaani-matossa on kaunis malli ja värikin miellyttää minua valmiissa tuotteessa, joten olen kerrankin varsin tyytyväinen lopputulokseen. Olisihan tuon valmiin maton toki voinut vielä höyrystää suoraksi ja sileäksi, mutta kun se nyt tuli jo lykättyä keinutuolin alle, niin suoristukoon käytössä.

Vanha matto löysi ilokseni uuden kodin äitini asunnosta.

Vanha matto väistyköön uuden tieltä.


Matto ja pehmuste sointuvat nyt yhteen.

Ei siis kovin paljon vanhaa isompi, mutta riittävästi kuitenkin. 


Kommentit